#przepis na muffinki czekoladowe bez glutenu

Komu? Komu czekoladowe babeczki bez glutenu?! Te muffiny to dla mnie mały grzech na restrykcyjnym jedzeniu przy kandydozie. Załączam przepis – bierzcie i dzielcie się z innymi! JEDNA FIT BABECZKA TO OK. 90 kcal! Jak nie przytyć w tłusty czwartek? ZROBIĆ TE BABECZKI!

Składniki:

150 g mleka bez laktozy 1,5%

130 g mąki ryżowej

Jajko

ok. 50 g oleju rzepakowego

łyżeczka proszku do pieczenia

20 g kakao

5 g dowolnego słodzika (u mnie był to cukier kokosowy oraz łyżka erytrytolu), można użyć jakiegokolwiek lub też dodać trochę miodu

Wykonanie:

Wszystko miksujemy, wkładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika, uprzednio rozgrzanego do ok. 180 stopni, na 25/30 minut

Następnie delektujemy się pysznym smakiem!

2 myśli w temacie “#przepis na muffinki czekoladowe bez glutenu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s