
Komu? Komu czekoladowe babeczki bez glutenu?! Te muffiny to dla mnie mały grzech na restrykcyjnym jedzeniu przy kandydozie. Załączam przepis – bierzcie i dzielcie się z innymi! JEDNA FIT BABECZKA TO OK. 90 kcal! Jak nie przytyć w tłusty czwartek? ZROBIĆ TE BABECZKI!
Składniki:
150 g mleka bez laktozy 1,5%
130 g mąki ryżowej
Jajko
ok. 50 g oleju rzepakowego
łyżeczka proszku do pieczenia
20 g kakao
5 g dowolnego słodzika (u mnie był to cukier kokosowy oraz łyżka erytrytolu), można użyć jakiegokolwiek lub też dodać trochę miodu
Wykonanie:
Wszystko miksujemy, wkładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika, uprzednio rozgrzanego do ok. 180 stopni, na 25/30 minut
Następnie delektujemy się pysznym smakiem!
Z pewnością znakomity przepis. Niewątpliwie spróbuję tych przepysznie wyglądających smakołyków
PolubieniePolubienie
smacznego! 🙂
PolubieniePolubienie